Fiskedød i Haderslev – se videoclip

Fiskedød: Tusinder af døde fisk ligger og flyder i overfladen i den inderste del af Haderslev Dam

 

De mange døde fisk blev opdaget onsdag denne uge. Det er ikke første gang man oplever stor fiskedød i Haderslev. Sidste år fandt man adskillige døde havørreder i den inderste del af Haderslev Fjord. Det viste sig dengang, at der var tale om iltsvind. Denne gang er det inderdammen af Haderslev Dam det er gået ud over med rigtig mange døde fisk. Når man står på stedet og kigger på de mange døde fisk, kan man ikke umiddelbart se årsagen til fiskedøden. Det lugter af fisk, men egentlig ikke af andet. Måger, rovdyr og kattene har taget godt for sig af retterne, men det er ganske enkelt for mange døde fisk til at de kan blive fjernet på naturlig vis. Godt vi ikke har sommertemperaturer.

Uden tvivl. Det er en katastrofe uanset hvilke fiskearter det går ud over. Udtrykket ”skidtfisk” er så forkert som det lyder. Alle fisk er en del af naturen og har deres plads. At vi mennesker så ikke kan li` at spise skaller eller brasen er en anden sag.

Nu er det så op til myndighederne at finde ud af om vi her står med et tegn på iltsvind, et fiskevirus-angreb eller en forureningssag.

Erik Egvad Petersen – jeg er derude…..