Opdateret: Torsketuren ved Dyvig udløste bøde på 15.000 kr.

Det blev en dyr fisketur forleden for tre tyske lystfiskere ved stranden ved Dyvig

De tre lystfiskere, der var hhv. 35, 38 og 60 år blev nemlig kontrolleret. De havde i alt 41 torsk i poserne. Efter den gældende kvote burde der kun have været 15 torsk idet torskekvoten både i Danmark og Tyskland er på 5 torsk pr. dag pr. lystfisker. De mange torsk udløste en bøde på i alt 15.000 kr. til de tre lystfiskere ifølge dagbladet Der Nordschleswiger, der udkommer i Danmark.

Opdateret 05-05-2018.

Tilføjet fra artiklen, der i øvrigt også ligger her på www.fiskevandeidanmark.dk 

Reglerne om, at vi som lyst- eller fritidsfisker højst må tage fem torsk med i land om dagen, når vi fisker med stang og snøre eller garn/ruser i farvandene omkring store dele af Syd- og Østdanmark i den vestlige Østersø, gælder også i 2018.

For at genoprette torskebestanden blev der fra nytår 2017 indført en øvre grænse for, hvor mange torsk lyst- og fritidsfiskere må tage med i land pr. dag, når de fisker i den vestlige Østersø. Området dækker alle farvande omkring Fyn, det østlige Sønderjylland, Østjylland og det meste af Sjælland og Bornholm. Det melder Fiskeristyrelsen ud i en pressemeddelelse.

Reglerne betyder, at vi som lyst- og fritidsfisker højst må tage 5 torsk pr. dag med i land. I perioden 1. februar til 31. marts må du dog højst tage 3 torsk pr. dag med i land. Reglerne gælder også, hvis man tager ud og fisker i området med en turbåd. Priserne for fisketegn ændres ikke ved årsskiftet.

#torskekvote #dorsche #dorschfang #dorschquote #angler #ruteundrolle #blinker #fischundfang #naturparklillebælt #erikegvadpetersen #visitdenmark #fiskerikontrollen #visitals

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *