30 graders varme – og hvad så med fisketuren?

Fisk er ikke vilde med stærk sol

Vi danskere er utroligt vejrpåvirkelige. Intet mindre. En regnvejrsdag og man har ofte søen eller hele åstrækningen for sig selv.
– Mange vælger at bruge en solskinsdag sammen med stang og snøre. Fuld forståelse. Det er nu engang sjovest at være udendørs når vejret så at sige er med een. Man skal så bare lige huske på at når solen brænder ned fra en himmel uden skyer, så reagerer fiskene også. Modsat os så er de ikke vilde med sol, varme og sommer. 

Gråvejr er perfekt – gerne med et par små byger

Vi danskere har det til fælles med resten af Europa at vi ikke husker særligt godt. Derfor er ekstremt regnvejr og højvande altid godt stof. Og vi er lige rystede hver eneste gang. Vi har glemt at i rigtig mange byer, og så sandelig også ude på landet, er der i de senere år lagt 100.000-vis af kvadratmeter belægningssten hvor regnvandet ikke kan sive ned. For 40 år siden blev samtlige vandløb renset op med rendegraver. Ikke at det var særligt naturvenligt, men spøjst nok, fangede vi rigtig mange store bækørreder dengang. Og der var rigtige “høl” selv i den mindste bæk. Og her stod fiskene. Tilbage til vejret.
Gråvejr er det mest perfekte vejr til en fisketur. Og der må gerne komme en lille byge eller to. Fisker man i en sø er blæst kun af det gode. Så er der bevægelse i overfladen og fiskene har sværere ved at se lystfiskerne som en forstyrrelse. 

Hvad gør vi så lige nu?

I dag stod den på 27-28 graders varme. Næste ingen vind. Blege danskere har det bedst i skyggen. Eller indendørs. Ihvertfald indtil kl. 21.30 – 22.00 om aftenen. Så begynder temperaturen at falde igen. Men den kommer næppe ned under 20 grader de næste par dage. Husk at have et insektmiddel med. Jeg kan absolut anbefale Autan. Købes hos Matas. Hvis du ikke kan tåle den på huden, så sprøjt på tøjet og er du lidt øm over dit tøj, så brug klude som får en pist – en om halsen osv. 

Og husk nu at drikke godt med vand. Vi tørrer altså også ud. 


Erik Egvad Petersen – Jeg er derude…

Foto optaget torsdag den 06. august i år kl. 21.00 – sultne og bidelystne insekter. Temperaturen var dog lidt mere behagelig. Foto: Erik Egvad Petersen