Skallesjov i maj

Det behøver ikke altid være havørreder, laks eller gedder. Et par timer med medestangen i en mergelgrave efter skaller er også prægtig tidsfordriv.

Søndag morgen på 3 majs – det ser ud som om skallerne er i en fantastisk god kondition. Foto Erik Egvad Petersen

Rævehvalp, krage på jagt, gøgen giver lyd fra sig og spøjse hug

Tidlig morgen betyder næsten altid oplevelser man ellers ikke får. Det er som om naturen og dyrelivet går ned i omdrejninger jo højere solen står på himlen her i slutningen af maj. Når græsset er vådt og solen endnu ikke er nået op er der et par perfekte timer med fiskestangen. Linen behøver ikke være ret kraftig. 0,25 mm rækker. Men man skal passe på. Ind i mellem kan få overraskende hug. Jeg har prøvet at få en gedde på et skallerig. Det tog kun et splitsekund af et sekund så var gedden væk igen. Med krog og line.

Myggene blev fordrevet med en kendt myggespray. Vi brugte den i 70`erne i mosen. Den er nok ikke særlig sund på huden, og derfor sprøjtes der på tøjet i stedet for. Foto: Erik Egvad Petersen

Her til morgen er fuglenes sang øredøvende. For en byboer må det være et helvede. Gøgen kukker. Ude på marken løber en rævehvalp lidt forvirret rundt. En Tom mave har sikkert fået den til at kigge efter sin mor. Hvis man nu møder hende før de andre i kuldet. Måske vanker der en fed mus. Kragerne styrtdykker gang på gang ned i det halvhøje græs. De er på jagt. Hjemme i reden skriger de grimme unger konstant efter mad. Der ryger en del harekillinger på den konto. Skallerne er vilde med majskornene her til morgen. Lidt halvgammelt franskbrød udgør det for lokkemad. Forfodring. Det er der egentlig ikke behov for. En af de store skaller tog krogen. Et lille kort udløb og et løft med stangen og den landede i spanden. Myggene har meldt deres ankomst. De er sultne. De vil se og smage blod. Et par af dem er ligeglade med myggespray. De stikker alligevel. Sætter sig på håret. Skallefiskeri er ikke et roligt fiskeri. Der pilles konstant ved agnen.

Lange slanke flåd er de bedste. Så mærker skallerne ingen modstand når de hugger.


Flotte maj-.skaller – overlistet i slutningen af maj måned på majs. Så at sige genbrugsmajs. Overskuddet fra salaten aftenen før. Foto: Erik Egvad Petersen

Erik Egvad Petersen – Jeg er derude…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *