Vadehavet er en del af Danmarks nye Naturkanon

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen løftede i dag sløret for de 15 steder, der udgør Danmarks nye Naturkanon.

Fra skov og hede til sø og hav. Fra Nordjylland til Bornholm. De tre dejligste natursteder i hver af Danmarks fem regioner er nu udvalgt af en jury til Danmarks nye Naturkanon.

Vadehavet er en del af den nye Naturkanon, og det passer jo helt perfekt til Tønder Kommunes nye slogan: Rig På Tur.

Alle danskere har i processen kunnet indsende deres forslag til juryen, og der ankom 1.670 forslag fordelt på mere end 500 natursteder.
Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har netop løftet sløret for Naturkanonen ved Jernhatten Mols Bjerge i Østjylland, der er et af de 15 natursteder i Kanonen

– Selv her i slutningen af november er der fantastiske oplevelser i den danske natur. Jeg elsker at opholde mig i naturen og har selv besøgt næsten alle stederne i den nye Naturkanon. Det er nogle vidunderlige steder, og jeg kan kun anbefale at opleve dem, siger Jakob Ellemann-Jensen i en pressemeddelelse i dag.

Vadehavet er en del af den nye Naturkanon

I Naturkanonen kan alle danskere finder en udvalgt naturperle i deres region, og det er helt bevidst.

– Danmarks Naturkanon skal være for alle danskere. Så uanset hvor vi er i landet, skal vi for eksempel på en familietur nemt kunne besøge et sted i Naturkanonen. Der er mere forunderlig natur i Danmark, end man tror. Jeg håber, at den nye Naturkanon kan inspirere alle borgere, så vi får endnu mere glæde af naturen, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Danmarks Naturkanon er udvalgt af en jury på otte medlemmer. Juryformand Susanne Sayers siger:
– Det har været et privilegium at få lov at arbejde sammen med så engagerede og dygtige mennesker om noget så meningsfuldt som Danmarks natur. Og det har været en stor og glædelig overraskelse at se de tusindvis af kommentarer fra danskerne om, hvor meget naturen betyder for dem. Vi har noget unikt, og det skal vi værdsætte og passe godt på.

Fakta: Danmarks nye Naturkanon
Disse 15 steder udgør Danmarks Naturkanon

Nordjylland:
1. Lille Vildmose
2. Skagen og Råbjerg Mile
3. Fosdalen og Svinkløv

Midtjylland:
4. Vind Hede og Stråsø Plantage
5. Jernhatten og Mols Bjerge
6. Gudenåens og Skjernåens kilder

Syddanmark:
7. Svanninge Bakker og Bjerge
8. Trelde Næs og Trelde Skov
9. Mandø og Vadehavet

Sjælland:
10. Suserup Skov
11. Røsnæs
12. Mandemarke Bakker og Møns Klint

Hovedstaden og Bornholm:
13. Ertholmene
14. Melby Overdrev og Tisvilde Hegn
15. Vestamager og Øresund