Tag en tur til sønderjyske Kalvø og knald både havørreder og regnbuer…

Julegaverne er pakket ud og byttet, og langsomt begynder julefrokosterne at blive pligt. Frisk luft er der masser af derude. Man kan vælge at gå en tur i skoven med hele familien. Eller man kan pakke fisketasken og tage en tur til Kalvø. Sørg for at parkere på øens parkeringsplads. Lad være med at smide bilen midt på landfæstet. De par meter.

Flue, orm og lette pirke samt blink

Lystfiskeri efter havørreder på Kalvø starter egentligt først i denne tid. Og her har man fordelen, at man fiske med flue, orm og flåd eller pirke/blink. Man skal være opmærksom på fredningsbæltet her. I denne tid må man fiske ud mod yderfjorden fra landfæstet, og, går man ind over øen må der fiskes ud til det første skilt man møder med angivelse af fredningsbæltet. Tjek fredningsområdet på din mobiltelefon.

Farvede havørreder og undermålere

Der er mange farvede havørreder og undermålere i området her. Sørg for at genudsætte fiskene nænsomt. Tag en tang med. Mindstemålet for havørreder er 400 mm. Fiskeri med stang og snøre er gratis her. Man skal dog have det obligatoriske fisketegn med på selve turen. Og husk lige at have foto-ID med også.

Sønderjyske Kalvø ligger et par kilometer nord for Aabenraa. Der er tale om et område hvor kystfiskeren både kan anvende flue, medefiskeri og lystfiskeri med Blink og pirk. Man skal være opmærksom på mange farvede havørreder og havørreder under målet i denne tid. Der trækker dog også regnbueørreder ind i denne del af fjorden. Foto: Erik Egvad Petersen.
Man må svinge stangen på store strækninger på Kalvø. Fredningsbælterne, hvor man altså IKKE må smide snøren ud lige nu, er markeret på kortet her med RØDT og BLÅT.