Opdateret – Hvad skal det koste at komme ud og fiske med stang og snøre?

23-10-2018 – I de senere år har jeg testet en fisketang, et multitool, en Mora-lignende dolk og andet outdoor-grej, der ikke kostede en formue. Indtil dato virker de nævnte redskaber stadig upåklageligt.

Forleden var der en ung fyr, der var ude for at fiske med en stang og hjul hvor hjulhåndtaget var brækket af. Det gav ham lidt problemer med at hive linen ind på hjulet.

I 1970`erne koste et Ryorbi fastspolehjul 49,75 kr. Det holdt godt en sæson ved hårdt spinnefiskeri. Så var lejet fuldstændigt brændt fast og lineføreren nærmest skåret igennem af nylonlinen. Men det var billigt og pengene var avisturen var små. Lidt senere kom Cardinalhjulet med 500 kr. for Cardinal 77. Så kom stangen til En Atlantic 450 fra ABU kostede næsten det samme.
Begge dele produceret i Sverige.

I dag kan man opleve at ABU-grej kun koster en brøkdel af prisen fra 1970`erne. Således sælger Harald-Nyborg et ABU-Cardinal-sæt bestående af en 7 fods spinnestang og et fastspolehjul med påspolet line for 125,- kr.
Det kan næsten ikke gøres billigere. Selvfølgelig er begge dele produceret i Kina. og der er nok ikke særligt bæredygtigt. Men rigtig meget af det vi køber som mærkevare er produceret i de såkaldte lavtlønslande. Det gælder ikke kun ABU.

Grundtesten viser, at hjulet har en blød behagelig gang og stangen er med en kastevægt på 10-30 gram måske lige i den stive ende.

Det bliver spændende at se hvor længe stang og hjul holder til spinnefiskeri – det vil blive anvendt til lidt af hvert, og jeg håber på at kunne tage det med ud efter torsk fra jollen. Det må være den ultimative test for en stang, der anbefales til ferskvandsfiskeri.

Men det kan gøres endnu billigere. På samme hylde lå der Mitchell fiskestænger med hjul. Model Tanager Camo Spin. En 7-fods og en 8-fods stang med fastspolehjul blev solgt for kr. 75,- .
Jeg har endnu ikke testet dette sæt,. men umiddelbart går hjulet godt. Det er dog kun med 1 kugleleje. Det er nok kun et sæt til nybegynderen eller den, der bare er ude med stang og snøre et par gange om året. Vi får se….

 

Taget in mente, så koster en fisketur i en P&T vel omkring 150 kr. – stang og hjul til 125 kr. og så kommer der PowerBait, Bombardaflåd, et par trekroge og 2-3 spinnere til…..

Erik Egvad Petersen – Jeg er derude….

PS! Ingen af de nævnte dele, der er testet, er sponsorerede dele. Alt er købt for egen regning.