2019 bliver et vildt år for lystfiskerne

-Der er ikke mindre end en revolution forude – i år får Assens Kommune ansat projektleder til et enestående lystfiskerprojekt, der for alvor står får information til lystfiskerne – specielt turisterne – nu skal alle vide hvor torsken hugger lige nu..

Torskene her blev fanget i Aabenraa fjord. Fiskene blev taget på jig. Foto: Erik Egvad Petersen.

Slut med hemmelighedskriteriet – slut med at vente flere uger på at få at vide hvor fiskene huggede – slut med fede fotos af flotte fisk uden at det oplyses hvor og hvordan de blev overlistet.

Det er retningslinjerne for fiskeriminister Eva Kjer Hansen, der har tager et mileskridt. Godt for turisterne, der gerne vil svinge fiskestangen og godt for alle lystfiskere.

Der er tale om både et lystfiskerhus og en helt ny og revulutionerende internet-platform.

Undskyld mig, men hvor mange har fået fat i at nu må vi tage 7 torsk med hjem om dagen? Er det ikke lidt sjovere at få at vide hvor sildene tonses op lige nu, end hvor der nu er blevet renset en å op på en hårdhændet måde?

Og så skal vi da også have kigget på hvad pengene fra det obligatoriske fisketegn går til.
Det gælder også udsætningsplanerne.

Kunne vi ikke få mundingsudsætninger tilbage igen? Jeg vil da gerne være med til at sætte fisk ud, men da kun fordi jeg også vil have dem på krogen ude ved kysten.

Så herfra, held og lykke med lystfiskerprojektet i Assens. Gode tider forude for lystfiskere og turistbranchen.

Erik Egvad Petersen – Jeg er derude…