Undskyld, må vi kigge i din grejæske?

Sådan ser en velassorteret grejæske ud ved en tur til et P&T-vand.

28-04-2019 – Hvorfor er det altid sådan, at nogle lystfiskere altid fanger fisk, og andre har svært ved det? Kan man finde ud af det ved at kigge i grejæske? Og hvem siger hvordan indholdet skal være? Skal der være både blink, spinnere og woblere? Hvad med PowerBait? 1 farve eller 5 forskellige?  I løbet af en årrække er ikke så få grejæsker blevet kigget igennem ved fiskesøen. Og ja. Der er sammenhæng mellem grejkassens indhold og fangster.

 Oplevelsen ved fiskesøen bliver større når det rigtige grej er med på turen. Ikke at der findes en fast opskrift for indholdet og grejsammensætningen, men et godt udvalg kan gøre en minusdag til en plusdag.

Et forslag til indholdet i en grejæske/grejkasse til en P&T-tur kunne være følgende:

PowerBait – Garlic – hvid, grøn, sort og gul Trekroge – 5 stk. str. 10 – alternativt kan enkeltkroge også anvendes

Synk: 1 æske splithagl – forskellige størrelser Bombardaflåd – 2-3 stk. floating/flydende Blinklås – diverse størrelser Krogløser/multitool – kan både tage krogen ud og klippe linen over Forfangssnøre – spole med 100 meter 0,20 – 0,28 mm.

Microblink: Gul, rød, hvid, grøn

Gennemløbsblink – eks. Trutta – gul, rød, hvid og grøn

Spinnere: str. 1 – 2 og 3 – Vibrax, Mepps – sølv, guld, hvid

Blink: 5-12 gram – eks. Toby

Godt at have med på turen

Det rigtige grej giver som regel fisk på krogen.

Agn:

Når vi har sommervarme og stærk solskin, så er selv fisk i et P&T-vand ikke så nemme at overliste – så kan man bruge regnorm, maddiker og kunstige fluer – de fleste grejbutikker har et udvalg indenfor fluer specielt til P&T-vand. Både orm, maddiker og kunstige fluer kan fiskes med bombarda-flåd.

Fangstnet – Det kan koste fisk når man har glemt sit fangstnet. Et teleskopet egner sig fremragende til P&T-fiskeri.

Kniv – En skarp kniv til at rense fangster med og aflive fangsten.

Pose/spand til fangsten – en ganske almindelig pose eller en spand egner sig til at transportere den rensede fisk hjem. Sørg for kølig opbevaring ude ved søen og i køleskabet/fryseren derhjemme.

Grejanbefaling

Man kan bruge en ganske almindelig spinnestang på 2,7 til 3,0 meters længde og et fastspolehjul med 100-200 meter 0,25 – 0,30 mm nylonline. I dag er 4-delte spinnestænger blevet et hit. De passer snildt i bagagerummet på selv en lille bil. Og perfekt til cykelturen ud til fiskesøen.