Pangfarvede blink – de virker altså bare…

For 30 år siden var der guld, sølv og bronce at vælge imellem når man skulle have sig et nyt blink eller en ny spinner.
Og selvfølgelig blev der og bliver der fanget fisk på dem den dag i dag.

Men altså. De seneste år er det nærmest en sjældenhed med blink og spinnere, der ikke har fået en pangfarve af den ene eller anden art.

Igen er det jo nok oplevelsen med PowerBait, der gør udslaget. Det kan selvfølgelig også være, at farverne er mere synlige for fiskene. Selvfølgelig kan man også ramme en dag hvor de slet ikke gider noget. Eller en dag hvor regnorm er helt i toppen.

Et par af dem med man med god samvittighed kan anbefale er Fidusen og Bulldog. Fidusen vejer kun 2,8 gram og kan godt være træls på en blæsende dag. Til gengæld har den en forrygende gang i vandet og man kan køre den meget langsomt.
Kommer man tidligt om morgenen og fiskene står inde ved kanten er Fidusen en ren ørred-killer.
En anden god blink er Bulldog. den vejer 7 gram og er pertfekt til lange kast. Og igen i en pangfarve. Gul på den ene side og sort på den anden. Mit favoritvalg.

Og igen er det vigtigt med en line mellem 0,20 mm og 0,28 mm monofil/nylon-line.

Og trekrogene skal være skarpe – tjek dem og kasser dem med hård hånd. En kasseret trekrog pakkes ind så den ikke kan skade nogen og lægges i skraldespanden.

Fra venstre er der to Fidusen i orange og grøn. Til højre er det en Bulldog i gul/sort. Fantastiske blink, der giver fisk på tasken i nærmest ethvert P&T-vand. Foto: Erik Egvad Petersen.