Morgentur med medestangen og loaded Waggler

18-07-2020 – Hvor lang skal hovedlinen være til medestangen? Spørgsmålet rumsterede allerede aftenen før. Medestangen er en glasfiber teleskop fra 70’erne på 6 meter. Et DAM-produkt fra dengang de var markedsførende. De lavede perfekte teleskopstænger. Både med øjer og hjulholdere og rene medestænger.

Fuld længde minus ca. 1 meter

Hovedlinen blev 5 meter 0,28 mm nylinline. Mistede lidt længde da krogen blev bundet direkte på linen. Et enkelt splithagl godt 25 cm op på linen. Et flådclip blev monteret. Gør det nemt at skifte flåd. Et gummistop på hver side gør det nemt at skifte dybde. Et lille waggler-flåd fuldendte monteringen. Valgte et “loaded” waggler. Det er udbalanceret med vægt. Perfekt til at kaste med. Et enkelt lille splithagl ca. 30 cm over krogen for at holde agnen nede. Selvom man jo egentlig ikke kaster med en medestang. Man vipper bare krog og flåd ud. Det vigtigste er når der er fisk på krogen så man kan få den helt ind og når der skal sættes ny madding på krogen.

Topøjet på medstangen er forlængst blevet skiftet – den blev “født” et stykke rustfri tråd. I mellemtiden er dette tæret væk og jeg fik fat i et plast-øje fra italienske Stonfo. Det limes fast og er en perfekt løsning. Dvs. man skal lige være opmærksom på limen. Limen skal være vandfast og egnet til plast/glasfiber. Medestænger uden øjer finder man ikke mange steder i dag. Biltema har medestænger på hhv. 3, 4 og 5 meter til meget rimelige priser. Har man lyst er det en billig måde at se om man trives med medefiskeriet. Så kan man senere hen købe både længere og lettere medestænger. De fås faktisk helt op til både 10 og 12 meter.

Agnen bestod af en dåse majs fra den lokale brugs. Et gamle pitabrød blev brugt til forfodring. Og det lokkede bare skallerne til. Gæssene fløj højt henover det lille vandhul. De havde sovet over sig og var nu på vej ud til ædemarkerne. For 10 år var der ingen grågæs her i området. I dag er der næsten flere gæs end der er gråspurve.

Stonfo “topøje” til medestænger – den limes fast til spidsen – så er det nemt at fastgøre linen og skifte den igen – se mere på www.stonfo.com – kan være svær at få fat på i DK – kan købes på bl.a ebay.com.
Man skubber lukkeren ned og klemmer linen fast og skubber lukkerøret op igen og linen er låst fast. Foto Erik Egvad Petersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *