Mepps fylder 80 år

Mepps spinner: En klassiker fylder 80 år

Der er vel næppe en grejæske her i dronningeriget, der ikke indeholder en eller flere Mepps spinnere. Det er en klassiker. Og man går aldrig fejl af den når det gælder rovfisk som aborre, og gedde eller bækørred, havørred og laks. Nu fylder Mepps Aglia 80 år og er still going strong. I forbindelse med jubilæet produceres og sælges der naturligvis en jubilæumsudgave med påtrykt 1938 – 2018 Mepps. Det bliver spændende at se om jubilæumsudgaven også finder vej til Danmark.

Mepps er fransk. Den blev udviklet af den franske ingeniør Andre Melnart i 1938. Ordet Aglia betyder sommerfugl. Spinneren blev fra starten en succes, og den er kopieret rigtig mange gange.

Jeg fik min første Mepps spinner i starten af halvfjerdserne. Den blev brugt til at fange bækørreder i den lokale mølleå. Senere blev den også en sikker vinder når det gjaldt gedder og aborrer. Den måtte dog konkurrere med Bretton-spinneren, der næsten var en tro kopi og blev solgt i den lokale Spoco Sport til halvdelen. Specielt udgaven med sølvske og røde prikker var en en effektiv agn til bækørreder.

Erik Egvad Petersen – Jeg er derude…