Lystfiskeri tilladt i Aabenraa Havn

I snit kan man fiske med stang og snøre 1-2 gange om måneden i Aabenraa Havn fra molen. Det betragtes af mange som uhensigtsmæssig. Tidligere har der været drevet lystfiskeri året rundt fra havnemolen. Nye sikkerhedsbestemmelser har medført, at området er lukket når der er skibe i havnen. Det er terrorlovgivningen, der går ind og sætter grænser for offentlig adgang til visse områder. Det gælder i øvrigt ikke kun Aabenraa Havn. Til gengæld er Københavns Havn i den senere tid blevet lidt af et paradis for lystfiskere. Ikke kun er området blevet udvidet, der fanges også godt med pæne torsk fra molen. Men der er også kommet lysere udsigter for Aabenraa Havn. Havneadministrationen har netop meldt ud, at lystfiskerne må fiske med stang og snøre året og døgnet rundt fra stensætningen ud mod Kilen. Selvom det er en smule besværligt at traske rundt i de store glatte sten, så er der dog tale om lidt af en milepæl for lystfiskerne.

Der må fiskes fra stenkanten året rundt og døgnet rundt i Aabenraa Fjord. Det oplyser Aabenraa Havn. kaj 6 + 7 +8 er igen lukket denne weekend for lystfiskerne.

Lystfiskeri i det skjulteSønderstranden åbner næste uge

Der kommer ikke mange meldinger fra lystfiskerne, der svinger stangen i Aabenraa Fjord eller for den sags skyld fra havnens mole. Det samme gælder lystfiskerkutterne, der sejler ud med lystfiskere. Man skal selv ud og prøve mulighederne af. Lige nu foregår fiskeriet ved Kalvø. Næste uge, nærmere tirsdag den 16. januar, starter fiskeriet op ved Sønderstranden igen. Her er udgangspunktet den lille parkeringsplads ved fyret og så ud på revlerne i waders. Der fiske mod højre – hen mod kraftværket, der i tidernes morgen sørgede for at fjordens vand var 1-2 grader varmere end andre steder i landet. I det hele taget er Aabenraa Fjord spækket med fredningsbælter, der på ingen måder er markeret forsvarligt ud over et par mindre pæle, der har det med at forsvinde. Og hvis ikke pælene forsvinder, så forsvinder symbolerne/farven på de små skilte. Så brug smartphonen for at undgå at dyppe snøren hvor det først er tilladt senere eller måske slet ikke er tilladt.

Erik Egvad Petersen – Jeg er derude…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *