– Kig lige een gang til i grejæsken

19-01-2020 – Indrømmet, jeg har rigget gennemløberen til hver gang jeg skal ud i er P&T-vand. Den er bare uovertruffen, og de snuppet den altid. Men ind i mellem er der håndfaste beviser for at man måske skal prøve noget nyt.

Min grejæske er fyldt med Vibrax, Mepps, Toby, Atom, Myran, FC-spinner, Droppen fra ABU, Reflex fra ABU, Lillöringen, Hansen Stripper og mange andre. Og selvfølgelig også et par gennemløbere som eks. Trutta. Sidstnævnte har vist sig meget effektiv i P&T-vande.

De tog DAM Effzett-spinneren….

Lørdag morgen blev en øjeåbner. Selvfølgelig var gennemløberen monteret, og det gav også hug. Ved siden af stod en anden lystfisker, der havde valgt en DAM Effzett – guldkrop og et fluogrønt spinnerblad. Øh, har du prøvet gennemløbere? – Ja da, men jeg…..hug på spinneren. Og sådan gentog det sig tre gange i løbet af under 45 minutter.
Nu er DAM Effzett egentlig ikke nogen ny opfindelse, og den minder utroligt meget om en Mepps spinner.
Men den gik bare godt i vandet og ørrederne var vilde med den. Lystfiskeren måtte da også op og købe et ekstra fiskekort til søen hvor der er bag-limit på 3 ørreder.
Spinneren er faktisk på tilbud hos Harald-Nyborg (rundkørslen i Rødekro) i denne tid – uden at jeg dog har en sponsor-aftale med dem.
Måske man ikke skulle være så forhippet på gennemløbere, men kigge en ekstra gang i grejæsken og prøve en af favoritterne fra starten af halvfemserne: Vibrax str. 3 med sølvkrop og sølvblad. Den fiskede helt fantastisk godt i Uge Lystfiskeri i halvfemserne, og senere blev det en ægte favorit til gedder i klart vand.
Den har selvfølgelig bare ligget i grejæsken og ventet på at den igen blev taget i brug.

Her til morgen ser det ud som vi, efter en kold nat med is på bilruderne, får en flot morgen med sol.

Erik Egvad Petersen – Jeg er derude….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *