Karperne huggede pinsemorgen

09-06-2019 – Tørvejr. Let blæst. Temperaturen på ca. 15 grader. Vandet godt iltet efter gårsdagens blæst og hårde vind. Karperne var i bidehumør fra tidlig morgenstund. Et par majs på krogen og et udbalanceret flåd. Heldigvis var fangstnettet med teleskophåndtag. 3 meter. Perfekt. Den første karpe hugger efter bogen. Flådet trækkes under. Bliver under vandoverfladen. Den næste snyder lidt. Grejet var stuvet i bilen og stangen skulle egentlig bare hives ind. Kun det øverste af flåddet var synligt. Stod bomstille. Bundhug? Tværtimod.

Multitool i stedet for fangstnet

Ikke tale om at slå en karpe ihjel. Den skal ud igen. Denne her var perfekt kroget. Helt yderligt. Den blev kørt træt. Ind til kanten. Ned på knæ. Helt ned. Og så kunne krogen nås med tangen. Og ud igen. Heldigvis ligger minitoolen næsten altid i lommen. I en nødsituation er den god som krogløser, lineklipper mv. Et arvestykke fra firserne.

Skælkarper hører til de stærkeste fisk overhovedet. Ikke noget med fredfisk her. Et godt fangstnet hører med til udstyret som standard. Foto: Erik Egvad Petersen