Havørreder er grænseløse

  17-02-2018 – Det er ikke kun landegrænserne indenfor EU, der er åbne. Fugle, ørne, ulve, vildsvin og fisk, havørreder er heller ikke bundne af grænser. I 70`erne fangede lystfiskerne i Aabenraa fjord mærkede regnbueørreder, der var udsat i Kielerkanalen. Det samme vil gøre sig gældende for havørreder, der netop i denne tid er blevet udsat syd for grænsen. Disse fisk er ikke bundet af grænser og vil givetvis også komme på krogen hos en dansk lystfisker på kysten ved eks. Varnæs eller Felsbæk. Eller måske ved kysten omkring Fyn. 

Disse fisk er mærkede med såkaldte ”tags” og de tyske biologer vil også gerne have information fra danske lystfiskere.

Fiskevande i Danmark har kontaktet Christoph Petereit fra Geomar og fået nedenstående information:

 

I starten af november måned sidste år er der blevet udsat havørreder af biologerne fra Geomar i Tyskland. Det er udsætningsfisk fra Altmühlendorf og projektet sker i samarbejde med Verband der Binnenfischer und Teichwirte. En del af fiskene er blevet indsamlet og forsynet med plaststrips med numre. Det er såkaldte  „T-bar Tags“. Det er foretaget i bække i området ved Hohwachter Bucht og  Geltinger Bucht. Man forventer at fisk i Kieler Förde og måske også i Elben vil blive fanget af lystfiskere. Mærkningen er foretaget for at se hvordan havørredbestanden udvikler sig.

 

Hvert mærke er forsynet med et individuelt fiskenummer og kontakttelefonnummeret 0049 431 6004567 samt en e-mail adresse CPETEREIT@GEOMAR.DE.

Biologerne er specielt interesseret i de 4-cifrede fiskenummer samt hvor fisken er fanget (geografisk position), længden på fisken fra snuden til halespidsen og fangstdato samt en vægtangivelse for fisken med indvolde. Et foto af nummer-taggen, længde og vægt kan også gøre det via en sms til  0049 173 8041524. Biologerne er taknemmelige for informationen.

Følg med her på www.fiskevandeidanmark.dk omkring fisk, lystfiskere og lystfiskeri. 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *