Årets første kunne nøjes med et enkelt majskorn

24-03-2019 – Her til morgen viste termometeret fire plusgrader. Ikke unormalt for marts måned. En dåse majs og en fiskestang med 0,25 mm line, et lille flåd, forfang 0,12 og en enkeltkrog str. 16 viste sig at være det hel rigtige til at overliste årets første brasen.

Hvor er bladene?

De senere år er sæsonen efter fredfisk først startet i maj måned for mit vedkommende. Derfor var det lidt af en overraskelse, at der endnu ingen blade var på træerne og buskene i dag. Det betød at fuglene ikke kom så tæt på som de plejer når bladene udgør en slags fiskeskjul. Turen startede med en lille skalle, der snuppede dåsemajsen begærligt. Fordelen ved dåsemajs er, at den kan holde sig i månedsvis i fisketasken uden at tage skade. Og man kan både bruge majsen som agn og lokkefoder. Den gule farve kan tydeligt ses selv i det mest grumsede vand. Flere års test har vist, at den billigste udgave også er den bedste. Man skal bare huske at købe dem i dåser som kan lukkes op uden brug af dåseåbner. Og så skal man selvfølgelig huske sit fisketegn. Her til morgen var det tilsyneladende for friskt. I hvert fald blev der taget fejl af EU-sygesikringskortet og det grønne fisketegn i plast. I starten blev majsen serveret ved bunden. Uden resultat. Normalt er det også med flåd, der bliver fisket. Der blev hurtigt lavet et grejskift.

24-03-2019 – Årets første brasen blev overlistet her til formiddag. Den snuppede krogen med et enkelt majskorn. Normalt skal der altid to majskorn på krogen. Måske er fiskene mere forsigtige når vandet er så klart som nu og der ingen blade er på træerne og bevoksningen i vandet heller ikke klar endnu. Foto Erik Egvad Petersen.

Vandet er utroligt koldt

Luften var 4 grader og vandets temperatur lå nok en smule lavere. Og det var bare koldt. En lille skalle formastede sig til at snuppe majsen. Den blev hurtig afkroget og genudsat. Selv en skalle har en vigtig funktion i søens fødekæde. Der er altså også gedder og ål i søen. Stang nummer to blev også rigget til. Der er ikke ret meget plads ved bredden pga. mange buske og træer. Derfor anvendte jeg stænger på omkring 9 fod. Jeg har dog tidligere fanget fisk på medestænger på 5 og 6 meter. Men det er lidt mere besværligt. Det store fangstnet var også med i dag. Men den vigtigste del, så nettet også kan monteres på netstangen lå derhjemme i vindueskarmen. Nåh, ja, det var den første tur efter fredfisk. Rutinen skal nok komme. Samlingsdelen kommer i seat-boksen fra nu af. Jeg vurderede dog, at jeg ikke ville bruge fangstnettet. Den bløde fiskestang gjorde det nemt at køre fisken træt. Den huggede i øvrigt helt inde ved kanten. En flot han-brasen på 67 cm. Med tydelige gydevorter. Den blev forsigtigt kanet ind og fik sin frihed igen efter ganske kort tid. Den slog et kraftigt slag med halen og gik målbevidst ud i dybet igen.

24-03-2019 – Det er gydevorterne man tydeligt kan se oppe på hovedet på dagens brasenfangst. De indikerer i øvrigt også, at der er tale om en han-fisk. Den fik naturligvis sin frihed igen . Foto: Erik Egvad Petersen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *